Siguria


Mbroni veten nga mashtrimi në Internet!

Shumica dërrmuese e njoftimeve postohen nga njerëz të ndershëm dhe te besueshem. Kështu që ju mund të bëni një biznes të shkëlqyeshëm. Përkundër kësaj, është e rëndësishme të ndiqni disa rregulla të arsyeshme  për të parandaluar çdo përpjekje për mashtrim.

Këshillat tona

Të bësh biznes me njerëz që mund t’i takosh personalisht.

Mos dërgoni kurrë para nga Western Union, MoneyGram ose sisteme të tjera anonime pagese.

Asnjëherë mos dërgoni para ose produkte jashtë vendit.

Mos pranoni kontrolle.

Pyesni për personin që keni të bëni me një burim tjetër, konfirmon emrin, adresën dhe numrin e telefonit.

Mbani kopjet e të gjitha korrespondencave (posta elektronike, njoftime, letra, etj.) Dhe të dhënat  e personit.

Nëse një marrëveshje duket shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ka shumë mundësi që të jetë kështu. Përmbajuni

 

Shumica e mashtrimeve kanë një ose më shumë nga këto karakteristika:

Personi është jashtë vendit ose udhëton jashtë vendit.

Personi nuk pranon t'ju takojë personalisht.

Pagesa bëhet përmes Western Union, Money Gram ose çek.

Mesazhet janë në gjuhë të thyer (anglisht ose frëngjisht ose ...).

Tekstet duket se janë kopjuar.

Marrëveshja duket të jetë shumë e mirë për të qenë e vërtetë.